Ciutats que descansen: Contaminació llumínica

Signa aquí la petició pel canvi del Llei Moltes persones no descansem en tenir davant fanals que es mantenen innecessàriament encesos tota la nit que sobrepassen els límits establerts, fins i tot si baixem les persianes, la contaminació lumínica segueix afectant al nostre entorn, persones, animals, arbres, plantes meteorologia, canvi climàtic. Les persones que no […]

Signa aquí la petició pel canvi del Llei

Moltes persones no descansem en tenir davant fanals que es mantenen innecessàriament encesos tota la nit que sobrepassen els límits establerts, fins i tot si baixem les persianes, la contaminació lumínica segueix afectant al nostre entorn, persones, animals, arbres, plantes meteorologia, canvi climàtic.
scale.php
Les persones que no descansen bé, pateixen estrès, ansietat i poden desenvolupar diverses malalties. La contaminació lumínica augmenta el CO2 i els seus efectes climàtics són debastadors.

Molts ajuntaments comencen a regular l’enllumenat públic i poc a poc van fent-lo més sostenible. Tot i així les companyies distribuïdores d’energia segueixen rebent diners a canvi d’aquesta energia desmesurada i innecessària.

Sol·licitem un mecanisme de tramitació ràpid en els ajuntaments mitjançant el qual els veïns presentin una instància i es puguin aplicar les lleis sobre l’eficiència energètiques descrites en REAL DECRET 1890/2008, de 14 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament d’eficiència energètica en instal·lacions d’enllumenat exterior i les seves Instruccions tècniques complementàries EA-01 a EA-07, perquè l’ajuntament actuï i modifiqui directament l’enllumenat, i ho faci més sostenible, incloent reguladors o apagui els fanals innecessàries sense haver d’esperar a la renovació de tot el parc elèctric de l’ajuntament o esgotar al ciutadà en una llarga espera administrativa. Aquesta resolució ha de de poder fer-se en un període de màxim 1 mes o puguin presentar les conseqüències de l’abús de contaminació lumínica.

Amb la teva signatura des de la XCTIT (Xarxa de ciència, tècnica i tecnologia) sol·licitem que es modifiqui la llei referent a això i es baixin així mateix els mínims lumínics establerts per la llei.

Moltes gràcies i recuperem el descans.