XCTIT

Xarxa de ciència, tècnica i tecnologia
Projecte Comú
15% moneda social

La XCTIT, es va crear amb l’objectiu de treballar juntes les àrees de ciència, tècnica i tecnologia que els mercat actuals han separat.

Facilitem el procés de creació, fent plegades una xarxa amb els distribuïdors de matèries primeres i els productors, manufacturadors, instal·ladors, enginyers, dissenyadors, inventors, així com ofereint eines de finançament, jurídiques i comunicatives.

Visió: Empoderament cientificotècnic del Comú a qualsevol escala.

Missió: Som una eina per construir des del local al global una societat amb capacitat d’autogestió científic-técnica.

Valors: La societat ha de desenvolupar-se en base a la seva sostenibilitat, tenint cura de les persones i l’entorn. El coneixement lliure és un bé comú que permet el desenvolupament amb equitat.

Linies Estratègiques: Prospecció de necessitats actuals i futures, captant el coneixement necessari que ens permeti satisfer-les. El nostre I + D + i posa focus en construir alternatives viables d’auto-proveïment tecnològic i de productes amb criteris de proximitat, autonomia, reciprocitat, transparència i sostenibilitat.

Utilitzem el terme “Re-apropiades” per a aquelles tecnologies i tècniques que rescatem del passat i les posem d’actualitat per cobrir necessitats que actualment no son satisfetes o no són rentables.

1.-Eix Investigació, disseny e innovació

El.laborem Projectes d’investigació, per exemple el Ecovap transport ecològic, l’esmalt dental, energies sostenibles o projectes per descontaminar el CO2.
Fem assessorament, prospecció tècnica i disseny tècnic als teus projectes i prototip.

2.-Eix Creació de Xarxa

Organitzem el Festival Ecomotors. Posem a la teva disposició Replicat, la plataforma de transferència tecnològica sense ànim de lucre, un escaparat tenda on podràs exposar els teus productes, prototips, campanyes de finançament, formacions o serveis.

3.-Eix Divulgació

Fem publicacions i xerrades de l’àmbit tecnològic i científic.

4.-Eix Producció

Dinamitzem la Xarxa de Tallers Comunals, per compartir serveis i recursos entre col.laboradors.
Fabriquem productes i prototips amb medis propis i/o dinamitzant projectes productius.
Creem models de producció, per ajudar-te a millorar la distribució, transport o logística dels teus productes i serveis.
T’ajudem a cercar subvencions de l’ambit tecnològic, mediambiental i científic

5.-Eix Formacions

Fem la formació CIASBE (Cura Integral autosostenible del bosc i de l’entorn), formació i pràctiques de taller, formació CAD/CAM, modelat e impressió 3D.
Dissenyem continguts educatius en ciencia i reconeixement del medi per primaria, secundària i formació professional.
Fem pràctiques a instituts de formació professional i tutories de projectes d’universitat.

6.-Eix Legalitzacions, certificacions i homologacions

La Llicència XCTIT-GPL, és un control de versions que ens assegura la qualitat i transparència dels productes i prototips.Fem projectes de certificació  i homologació amb caràcter enginyeril i tallers per l’ obtenciódel registre alimentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Contacta amb el projecte

Licencia Creative Commons
Cooperativa Integral Catalana. Aquesta obra està sota una Llicència Creative Commons.