XCTIT

Xarxa de ciència, tècnica i tecnologia
Projecte Comú
15% moneda social

La XCTIT, es va crear amb l’objectiu de treballar juntes les àrees de ciència, tècnica i tecnologia que els mercat actuals han separat.

Facilitem el procés de creació, fent plegades una xarxa amb els distribuïdors de matèries primeres i els productors, manufacturadors, instal·ladors, enginyers, dissenyadors, inventors, així com ofereint eines de finançament, jurídiques i comunicatives.

Visió: Empoderament cientificotècnic del Comú a qualsevol escala.

Missió: Som una eina per construir des del local al global una societat amb capacitat d’autogestió científic-técnica.

Valors: La societat ha de desenvolupar-se en base a la seva sostenibilitat, tenint cura de les persones i l’entorn. El coneixement lliure és un bé comú que permet el desenvolupament amb equitat.

Linies Estratègiques: Prospecció de necessitats actuals i futures, captant el coneixement necessari que ens permeti satisfer-les. El nostre I + D + i posa focus en construir alternatives viables d’auto-proveïment tecnològic i de productes amb criteris de proximitat, autonomia, reciprocitat, transparència i sostenibilitat.

Utilitzem el terme “Re-apropiades” per a aquelles tecnologies i tècniques que rescatem del passat i les posem d’actualitat per cobrir necessitats que actualment no son satisfetes o no són rentables.

1.-Eix Investigació, disseny e innovació

El.laborem Projectes d’investigació, per exemple el Ecovap transport ecològic, l’esmalt dental, energies sostenibles o projectes per descontaminar el CO2.
Fem assessorament, prospecció tècnica i disseny tècnic als teus projectes i prototip.

2.-Eix Creació de Xarxa

Organitzem el Festival Ecomotors. Posem a la teva disposició Replicat, la plataforma de transferència tecnològica sense ànim de lucre, un escaparat tenda on podràs exposar els teus productes, prototips, campanyes de finançament, formacions o serveis.

3.-Eix Divulgació

Fem publicacions i xerrades de l’àmbit tecnològic i científic.

4.-Eix Producció

Dinamitzem la Xarxa de Tallers Comunals, per compartir serveis i recursos entre col.laboradors.
Fabriquem productes i prototips amb medis propis i/o dinamitzant projectes productius.
Creem models de producció, per ajudar-te a millorar la distribució, transport o logística dels teus productes i serveis.
T’ajudem a cercar subvencions de l’ambit tecnològic, mediambiental i científic

5.-Eix Formacions

Fem la formació CIASBE (Cura Integral autosostenible del bosc i de l’entorn), formació i pràctiques de taller, formació CAD/CAM, modelat e impressió 3D.
Dissenyem continguts educatius en ciencia i reconeixement del medi per primaria, secundària i formació professional.
Fem pràctiques a instituts de formació professional i tutories de projectes d’universitat.

6.-Eix Legalitzacions, certificacions i homologacions

La Llicència XCTIT-GPL, és un control de versions que ens assegura la qualitat i transparència dels productes i prototips.Fem projectes de certificació  i homologació amb caràcter enginyeril i tallers per l’ obtenciódel registre alimentari.

Rate and write a review

L'adreça electrònica no es publicarà.

Contacta amb el projecte

  • Siusplau, indiqueu el text que apareix a sobre.