Ayurveda i Naturopatia

Ayurveda i Naturopatia
Projecte individual
50% moneda social

INTRODUCCIÓ AL AYURVEDA
L’ayurveda és una medicina holística e integral que es practica des de fa 5000 anys a l’Índia. Va ser entregada per persones sabies i místiques anomentas Rishis.
Durant tot aquest temps fins ara s’ha posat en pràctica i s’ha anat actualitzant sense perdre la seva filosofia. La seva eficàcia ha estat comprovada i demostrada durant segles.
Sosté que la normalitat ha de ser avaluada individualment; perquè cada constitució humana manifesta les seves pròpies particularitats, temperament i funcionament espontani. En canvi, la ment i la medicina occidental han tendit a generalitzar i categoritzar el que és individual. El concepte “normal”, el que és comú en la majoria de persones, constitueix la norma.
La clau per l’enteniment a Orient ha sigut l’acceptació, l’observació i l’experiència i a Occident el qüestionament, l’anàlisis i la deducció lògica. En occident s’ha posat més èmfasis en l’objectivitat i Orient en la subjectivitat. Moltes ciències orientals, entre elles l’ ayurveda, ensenyen a anar més enllà d’aquesta divisió.

“Ayur” significa vida i “veda” significa coneixement o ciència. És a dir, la “Ciència de la Vida”. Podríem dir que es una “escola naturòpata” amb un sistema filosòfic molt profund i ampli que no només estudia el cos humà; també estudia la naturalesa, el cosmos i la connexió que hi ha entre ells. Com bé deia Hipòcrates: “La medicina és l’art d’imitar els procediments curatius de la naturalesa”.
Les persones som un microcosmos, un univers en si mateix. Som els fills de les forces còsmiques externes, el macrocosmos. La nostra existència és inseparable de la manifestació còsmica total. Es concep la salut i la malaltia en termes integrals; sabent la relació inherent que hi ha entre individu i cosmos.

L’ayurveda tracta holísticament el cos humà com un tot de cos físic, mental, emocional i espiritual. Per exemple, un desequilibri emocional pot esdevenir en un trastorn físic; com també al tractar el cos físic, es pot estar tractant al mateix temps algun aspecte emocional.

Recupera la capacitat del nostre organisme de regular-se i sanar-se per si mateix i enforteix el nostre sistema immunitari i tots els nostres teixits i òrgans. Redueix el deteriorament físic i les malalties.

BENEFICIS DEL MASSATGE AYURVÈDIC
Són molts els beneficis del massatge; entre altres:

 1. Respecta la teva anatomia i els punts (marmes) i canals (nadis)energètics del teu cos.
 2. Ajuda al drenatge limfàtic.
 3. Nodreix i millora l’estat de tots els òrgans i teixits ( adipós, pell, musculatura, ós).
 4. Reforça el sistema nerviós i immunitari i ajuda a problemes relacionats amb aquests.
 5. Relaxa la ment i el cos.
 6. Va bé per l’ansietat, estrés, insomni, cansament.
 7. Alleuja contractures, dolors i reumatismes.
 8. Restaura l’equilibri emocional.
 9. Desenvolupa la consciència sensorial portant el contacte entre cos i ànima.
 10. Desperta el sentit del rejoveniment i felicitat permetent que s’exterioritzi.
 11. Reequilibra el cos sencer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Contacta amb el projecte

Licencia Creative Commons
Cooperativa Integral Catalana. Aquesta obra està sota una Llicència Creative Commons.